Projekat vrijedan blizu 2.000.000 KM: Kreće obnova zgrade Hitne pomoći u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Projekat vrijedan blizu 2.000.000 KM: Kreće obnova zgrade Hitne pomoći u Sarajevu
Foto: Hitna pomoć KS / Zgrada Hitne pomoći KS

Zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć "Prim. dr Silva Rizvanbegović" u Sarajevu mogla bi do kraja godine, ukoliko sve protekne po planu, biti konačno rekonstruisana.

Bit će to, kako je prethodno najavila i direktorica ove ustanove, Jasna Husejinbegović Musić, prva obnova ovog objekta nakon njegove izgradnje. Naime, ova javna ustanova okončala je tender za rekonstrukciju centralnog objekta Hitne pomoći. Posao vrijedan oko dva miliona KM dobila je sarajevska kompanija Mibral, javlja Akta.ba.

Radovi bi trebalo da se završe u roku od 120 dana od uvođenja izvođača u posao. Predviđeni su radovi na zamjeni fasade i izradi krovne hidroizolacije sa pripadajućim krovnim otvorima.

Najveći hit Tošeta Proeskog napisao je ubica: Od pjevača je tražio samo jedno

Najveći hit Tošeta Proeskog napisao je ubica: Od pjevača je tražio samo jedno

Podsjetimo, posljednji put ovaj objekt je rekonstruiran 1979. godine zbog čega je projekat sanacije planiran prije pet godina. Pripremne radnje za rekonstrukciju i sanaciju objekta Hitne pomoći počele su još 2019. godine kada je potpisan Sporazum o finansiranju i implementaciji izrade projektne dokumentacije za realizaciju Projekta "Rekonstrukcija i sanacija centralnog objekta JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo".

Zbog neusvajanja budžeta naredne godine i političke situacije, projekat je kao i mnogi drugi godinama bio na čekanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije