Projekat vrijedan 2.300.000 KM: Pogledajte kako napreduju radovi u Majdanskoj ulici u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Projekat vrijedan 2.300.000 KM: Pogledajte kako napreduju radovi u Majdanskoj ulici u Sarajevu
Foto: FB / Majdanska ulica, radovi

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas, 6. aprila, gradilište u ulici Majdanska, gdje se izvode radovi na postavljanju i trećeg, završnog sloja asfalta.

"Izvode se radovi na postavljanju i trećeg, završnog sloja asfalta u Majdanskoj ulici. Saobraćajnica je zatvorena za saobraćaj.

Radovi će, prema očekivanjima, biti završeni večeras, a finansira ih Direkcija za puteve Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Ovo je prva faza radova, u drugoj nas očekuje nastavak obnove preostalog dijela Majdanske ulice, kao i desnog kraka u ulici Sulejmana ef. Musića", naveo je Šteta.

Mahir Mešalić: U Parlamentu FBiH obrisi diktature, bliži se imenovanje Vukoje

Mahir Mešalić: U Parlamentu FBiH obrisi diktature, bliži se imenovanje Vukoje

Projektom je predviđena obnova Majdanske ulice cijelom njenom dužinom, kao i obnova saobraćajnice u ulici Sulejmana ef. Musića, odnosno njenog desnog kraka koji se spaja sa Majdanskom.

Bit će obnovljeno 650 metara Majdanske i 350 metara desnog kraka u ulici Sulejmana ef. Musića. Radovi na prvoj fazi se privode kraju. Ukupna vrijednost ovog projekta je 2,3 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja izdavaja oko 1,9 miliona KM.

Pored saobraćajnice, s obje strane bit će obnovljeni trotoari, mijenjat će se vertikalna signalizacija, te će se postaviti horizontalna signalizacija od plastične materije.

Izvode se radovi na postavljanju i trećeg, završnog sloja asfalta u Majdanskoj ulici. Saobraćajnica je zatvorena za...

Posted by Adnan Šteta on Saturday, April 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije