Godinjak: Projekat EYOF 2019. značajno sigurniji i jači zahvaljujući FUCZ-u

Radiosarajevo.ba
Godinjak: Projekat EYOF 2019. značajno sigurniji i jači zahvaljujući FUCZ-u
Foto: Radiosarajevo.ba / Godinjak i Solak potpisali Sporazum o stručnoj saradnji i partnerstvu
Privredno društvo EYOF 2019. d.o.o i Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) potpisali su Sporazum o stručnoj saradnji i partnerstvu.

Sporazum su potpisali direktor privrednog društva “EYOF 2019” d.o.o. Senahid Godinjak i direktor FUCZ Fahrudin Solak

Predmet ovog sporazuma je stručno-partnerski odnos koji se ogleda u kontinuiranoj podršci aktivnostima vezanim za uspješnu pripremu organizacije i održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019. godine (EYOF 2019).

"Danas smo potpisali sporazum, a već od ponedjeljka kreću aktivnosti. Radimo jednu veliku vježbu na planini Bjelašnica u organizaciji s Oružanim snagama i drugim Nevladinim organizacijama – Gorskim službama, planinarima... Svakako ne treba zaobilaziti ZOI '84. koji nam je ustupio sve svoje kapacitete i svakako je to jedna aktivnost koja je u fazi pripreme za samu organizaciju EYOF-a da sve protekne u najboljem redu, a isto tako da i mi vidimo spremnost reagiranja u bilo kakvim neželjenim situacijama“, rekao je Solak. 

"Od danas je projekat EYOF 2019. značajno sigurniji i jači i zahvaljujem FUCZ-u što je zaista imao taj senzibilitet, osjećaj i društvenu odgovornost za jedan ovakav događaj za inkorporiranje sredstava, ljudi, tehnike i svega onoga što nama u projektu EYOF-a može biti od velike važnosti“, istaknuo je Godinjak. 

Podsjetimo, potpisnici Sporazuma će međusobno sarađivati kroz različite vidove poslovne, organizacione, stručne, obrazovne, naučne i operativne saradnje i partnerstva, a posebno kroz promociju značaja organizovanja EYOF-a 2019, uključivanje ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava i drugih kapaciteta potpisnika u različite vidove organizacijskog projekta EYOF 2019.

Sarađivat će i kroz animaciju volontera kroz projekt “Mreža volontera” za volontersko angažovanje u organizaciji EYOF-a 2019, organizovanje zajedničkih vježbi, sastanaka, radionica i predavanja, zajedničku realizaciju programa edukacije i treninga budućih učesnika organizacije i nosilaca organizacijskih projekata pojedinih službi, razmjenu stručnog i operativnog osoblja u redovnoj i posebnoj edukaciji organizatora EYOF-a 2019, proučavanje problema organizacije EYOF 2019 i iznalaženje najboljih rješenja za njihovo prevazilaženje i druge vidove saradnje od interesa za uspješnu organizaciju EYOF-a 2019.

Evropski omladinski olimpijski festival će biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije