Sarajevo / Direktor Milkosa: Kompleks na Pofalićima neće biti opterećenje za grad

07. 08. 2019. u 17:17:00 B. Redžić

Shares:0

Direktor sarajevske mljekare Milkos Aldin Fakić je uoči početka javne rasprave komentarisao namjeru kompanije Green City, koja je u vlasništvu mljekare, njihovu namjeru da se na mjestu nekadašnje industrijske zone na Pofalićima gradi stambeno-poslovna zgrada.

Potvrdio je da je plan izgraditi 777 stanova, te 938 garažnih mjesta. Tvrdi da će ovaj dio Sarajeva imati koristi od ovog kompleksa.

"Dovoljan broj garažnih mjesta znači da neće smetati postojećoj infrastrukturi. Riješit će se problem uključnih i isključnih tačaka u saobraćaju. Bit će tri tačka koje će onemogućiti saobraćajne čepove", rekao je.

Potom se osvrnuo na tvrdnju da će novoizgrađene zgrade biti opterećenje za postojeću infrastrukturu.

"Nekada je milion litara mlijeka odnosno vode se koristilo i bacalo u pogon. Mljekara ima svoju trafo stanicu", istakao je Fakić.

Prema njegovim riječima, kompleks je namijenjen prije svega mladim ljudima, ali i svim ostalim građanima. Ukazao je na drugi sadržaj koji će tu biti.

"Bit će tu obdanište, ordinacija, igraonice, kuglana, čak i multiplex kino. Ovim stvaramo pretpostavke za moderno naselje koje će imati dosta zelenih površina - parkova. Nekadašnja lokacija mljekare je imala 5.400 metara kvadratnih, a ova će imati 3.900 metara kvadratnih", naglasio je Fakić.

Javnoj raspravi prisustvuje veliki broj građana. Raspravu osiguravaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U kompleksu bi moglo živjeti do 2.500 ljudi. Maksimalno bi imao 15 spratova do 50 metara visine.

KOMENTARI (1)