Prekršajne kazne za prodavače na ulazima i izlazima tržnica

Radiosarajevo.ba
Prekršajne kazne za prodavače na ulazima i izlazima tržnica

Kantonalni tržišno-turistički, komunalni i veterinarski inspektori su u periodu od 29. novembra do 12. decembra provodili timske kontrole nad obavljanjem bespravnog prometa, koji se vrši na ulazima i izlazima objekata KJKP 'Tržnice pijace' d.o.o. 

Nadzori su provedeni na području četiri gradske općine, kao i općinama Ilidža i Vogošća.

''U skladu s nadležnostima i ovlaštenjima koje su definisane Zakonom o inspekcijama Federacije BiH, tržišno-turistički inspektori su u navedenom periodu podnijeli 27 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda, te izuzeli robu kojom je izvršen prekršaj u vrijednosti od oko 3.500 KM'', kazala je Feni stručna saradnica za informiranje Kantonalne uprave za inspekcije poslove Sarajevo Vildana Bosno. 

U okviru ovih aktivnosti, dodala je, komunalni inspektori evidentirali su osobe koje su izvršile zauzimanje javne površine bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa, te u tri slučaja donijeli rješenja o upozorenju, protiv tri prekršioca podnijeli zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, a u jednom slučaju izdali prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

''Veterinarski inspektori su zbog obavljanja bespravnog prometa sankcionisali deset prekršilaca, potiv kojih su djelovali izdavanjem prekršajnog naloga'', kazala je Bosno. 

Timske kontrole provedene su uz asistenciju pripadnika MUP-a KS, a u suradnji sa KJKP 'Rad' na svim lokalitetima, nakon inspekcijskih nadzora, izvšeno je uklanjanje i odvoz otpada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije