Prekinuta hitna sjednica Skupštine KS o GRAS-u, nastavak u ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
Prekinuta hitna sjednica Skupštine KS o GRAS-u, nastavak u ponedjeljak

Hitna sjednica Skupštine KS-a o stanju u GRAS-u i mjerama za izlazak iz krize u kojoj se to preduzeće nalazi prekinuta je bez izjašnjavanja o zaključcima rukovodstva GRAS-a i onim koje su poslanici predložili tokom rasprave. 

Jednoglasno je odlučeno da će zaključci biti razmatrani na nastavku hitne sjednice u ponedjeljak, 23. decembra, prije početka 32. radne sjednice Skupštine KS-a. 

Također, naloženo je da sindikati GRAS-a do tada daju mišljenje o prijedlogu rukovodstva za smanjenje plata od 10 posto i toplog obroka za četiri KM. 

Vlada KS je zadužena da se do 23. decembra izjasni o povećanju cijena subvencioniranih mjesečnih kupona, uvođenju obavezne kupovine kupona za budžetske korisnike i ovlašćivanju revizora da na licu mjesta mogu naplaćivati kaznene karte i uzimati podatke od korisnika zatečenih u vozilu bez karte. 

Od Vlade je zatraženo i da se očituje o zahtjevu rukovodstva GRAS-a za finasijskom podrškom za nabavku polovnih vozila - 10 autobusa i 13 trolejbusa, te da u saradnji sa Sindikatom komunalne privrede KS-a preispita korekciju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavca i zaposlenika iz oblasti komunalne privrede KS-a, u smislu njegove primjene. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije