Poziv građanima: Počela akcije odvoza kabastog otpada u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Poziv građanima: Počela akcije odvoza kabastog otpada u Kantonu Sarajevo
Foto: KJKP Rad / Prizori koje zatiču radnici KJKP Rad

KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo obavještava građane Kantona Sarajevo da je u toku  akciju odvoza kabastog otpada.

Akcija je počela 09. aprila i traje do 27. maja. Rasporedom proljetne akcije odvoza kabastog otpada predviđeno je 7 dana za svaku Općinu kako bi građani u navedenom terminu, vikendom odložili svoj kabasti otpad na lokacije koje su utvrđene sa sekretarima Mjesnih Zajednica.

"Zbog situacija kojima svakodnevno svjedočimo na terenu molimo građane
da se pridržavaju rasporeda za odlaganje kabastog otpada određenom po
općinama. Pozivamo građane da na Eko telefon 033 66 00 00 prijave neodgovorne pojedince koji se ne pridržavaju navedenih rokova, a Eko redari će pojačati svoje aktivnosti na terenu, te oni koji budu odlagali kabasti otpad izvan predviđenih termina bit će sankcionisani
prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo.

Ukoliko građani imaju kabasti otpad koji žele odložiti izvan navedenih termina to mogu uraditi tokom cijele godine na Reciklažno dvorište koje se nalazi u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići. Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote u periodu od =7:00 do 19:00 i nedjeljom od 07:30 do 13:30 sati", navodi se u saopćenju KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije