Poziv građanima KS: Učestvujte u stvaranju zakona o imovini izabranih dužnosnika

Radiosarajevo.ba
Poziv građanima KS: Učestvujte u stvaranju zakona o imovini izabranih dužnosnika
Radiosarajevo.ba / Za vikend se očekuje lijepo vrijeme u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH

Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo poziva sve zainteresirane građanke i građane na konsultacije o Nacrtu zakona o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih i imenovanih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo, 14. marta u 10:00 sati u velikoj sali Općine Stari Grad.

“U proteklom periodu obavili smo konsultacije sa predstavnicima međunarodne zajednice, strukovnih organizacija i institucija sa kantonalnog i državnog nivoa vlasti, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora i predstavnicima istraživačkog novinarstva.

Kako je nacrt ovog zakona utvrđen na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo 23. januara 2019. godine i upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana, a imajući u vidu visok stepen zainteresovanosti javnosti za transparentnost u svakom segmentu postupanja javnih funkcionera, cijenimo veoma značajnim da se odazovete ovom pozivu kako bismo prodiskutovali sve nedoumice i zajednički došli do još kvalitetnijih pravnih rješenja”, navodi se u pozivu građanima koji potpisuje resorna ministrica Lejla Brčić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije