Porodično savjetovalište u OŠ 'Fatima Gunić': Kako biti blag i odlučan roditelj

Radiosarajevo.ba
Porodično savjetovalište u OŠ 'Fatima Gunić': Kako biti blag i odlučan roditelj

U okviru rada u oblasti primarne prevencije KJU “Porodično savjetovalište” Sarajevo održala je danas tribinu za 20 roditelja O.Š. “Fatima Gunić” o temi “Roditelji i djeca – neizbježni sukobi”.

Ciljovog predavanja je edukacija roditelja i jačanje roditeljskih kompetencija kao i kvalitetnijeg razvoja ličnosti njihovog djeteta.

Na tribini je prisustvovalo ukupno 20 roditelja koji su članovi Vijeća roditelja, direktor i socijalniradnik ove škole.

Učesnici su imali priliku kroz interaktivni razgovor govoriti o svakodnevnim sukobima koje imaju svi roditelji sa svojom djecom, efikasnim načinima njihovog rješavanja kao i o mogućnostima unapređivanja kvalitetnog odnosa između roditelja i djece. 

S obzirom da kvalitet svakog odnosa ne zavisi od broja sukoba nego od načina na koji se sukobi rješavaju, učesnici su dobili osnovne preporuke kako reagirati kada se sukob javi, odnosno kako biti blag, ali odlučan roditelj.

KJU „Porodično savjetovalište“ tribine za roditelje realizira već 6 godina uz dosadašnje učešće od 12.255 roditelja, a njihova realizacija planirana je za roditelje svih osnovnih škola u Kantonu Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije