Ponovo se oglasio ViK: Otklonjen veliki kvar u Sarajevu, uspostavljeno vodosnadbijevanje

1
Radiosarajevo.ba
Ponovo se oglasio ViK: Otklonjen veliki kvar u Sarajevu, uspostavljeno vodosnadbijevanje
Foto: KJKP Vodovod i kanalizacija / Radovi u Sarajevu

Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodvod i kanalizacije" d.o.o. Sarajevo u subotu, 30. marta, saopštilo je da je nakon sanacije kvara u ulici Jukićeva uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje potrošača.

Saopštenje KJKP "Vodovoda i kanalizacija" prenosimo u cijelosti:

"Nakon sanacije kvara u ulici Jukićeva uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje potrošača U ranim jutarnjim satima uspostavljeno je uredno vodosnabdijevanje potrošača. Radovi na popravci glavnog distributivnog cjevovoda DN 500 u ulici Jukićeva završeni su u petak u poslijepodnevnim satima.

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Zbog pritiska vode sva domaćinstva u naseljima koja se snabdijevaju iz ovog rezervoara nisu dobila vodu te su u petak u večernjim satima organizirane cisterne na području mjesnih zajednica. Cisterne su i jutros bile u pripravnosti, međutim uspostavljeno je uredno vodosnabdijevanje te za njihovim daljim angažmanom nije bilo potrebe.

Zahvaljujemo se Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je koordiniralo ovim aktivnostima, te kolegama iz KJKP RAD, Kantonalne uprave civilne zaštite i Civilne zaštite Općine Centar. Zahvaljujemo se i korisnicima na razumijevanju i strpljenju. Ekipe 'Vodovoda i kanalizacije' su još uvijek na terenu i prate stanje".

Nakon sanacije kvara u ulici Jukićeva uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje potrošača U ranim jutarnjim satima...

Posted by KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo on Friday, March 29, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije