Policija vrši pojačanu kontrolu saobraćaja zbog prekomjernog zagađenja zraka u KS-u

Radiosarajevo.ba
Policija vrši pojačanu kontrolu saobraćaja zbog prekomjernog zagađenja zraka u KS-u

Policijski službenici područnih policijskih stanica i Jedinice za saobraćaj Uprave policije, Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, vrše pojačane kontrole saobraćaja u vremenskim periodima i područjima, kako je to Zaključkom Vlade određeno.

Sarajevo: Od ponoći zabrana kretanja automobila čiji motori imaju normu manju od EURO 3

Rade to postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, kojim su utvrđene izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

U skladu s tim, policijski službenici vozila koja ne odgovaraju utvrđenim normama, odnosno automobile čiji motori imaju normu nižu od EURO 3 i teretna vozila propisane ukupne mase preko 3,5 tona u prethodno određenim zonama u vremenskim periodima 06.00 – 10.00 i od 15.00 – 00.00 sati, isključuju iz saobraćaja. 

"Koristimo priliku, da još jedanput apeliramo na vozače da se strogo pridržavaju naloženih mjera, kako bi one imale stvarne efekte i doprinijele poboljšanju ukupnog stanja na području Kantona, kada je riječ o problemu prekomjerne zagađenosti zraka", navode iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije