Pogledajte kolonu građana u protestnoj šetnji kroz Sarajevo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kolonu građana u protestnoj šetnji kroz Sarajevo (VIDEO)

Stotine građana uputile su se s platoa ispred SCC-a prema Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Riječ je o protestu zbog istrage koja se vodi o ubistvu 22-godišnjeg Dženana Memića, koju je otvorilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo 9. marta 2016. godine.

Podsjećamo, Dženan je preminuo 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio nekoliko dana ranije, 8. februara, dok je šetao s djevojkom Velikom alejom pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Dženanov otac, Muriz Memić, rekao je kako će ući u Tužilaštvu, predati svoje zahtjeve i, ako ih ne riješe, odmah će najaviti nove proteste.

"Oni su lutali deset dana nakon njegove smrti. Sad tražim da isprave tu grešku. Nadležni tužitelj Meris Ćato tek je, nakon što je Dženan umro, istragu poveo u smjeru napada, tj. ubistva. Dok je dijete bilo u komi, istragu je vodio kao 'saobraćajnu nesreću', iako su ljudi iz Hitne pomoći jasno rekli da na njemu nema tragova udara automobila", rekao je Muriz Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije