Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju vagona i šećera kod Mostara

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi na uklanjanju vagona i šećera kod Mostara
Foto: Hercegovina.info / Uklanjanje prevrnutih vagona

Nakon što je u nedjelju tokom noći pet vagona teretnog voza iskočilo i prevrnulo se iz šina u mostarskom naselju Opine, jučer su od strane ekipe ŽFBiH započeti radovi vezani za otklanjanje vagona, nakon čega će se pristupiti i sanaciji oštećenog kolosijeka, pragova i skretnica.

Iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH rekli su za portal Hercegovina.info da će o uzrocima ovog izvanrednog događaja javnost biti upoznata nakon okončanja istrage te da je u toku otklanjanje oštećenih vagona i sanacija štete.

"U stanici Mostar Teretna kod skretnice 14, u 01:55 sati došlo je do iskočenja jedne osovine teretnog vagona iz šina. Tom prilikom došlo je do prevrtanja pet vagona na lijevu stranu u smjeru vožnje prema Sarajevu. Preostalih osam, od ukupno 13 teretnih vagona, nije prevrnuto", rekli su iz ŽFBiH, naglašavajući da ljudskih žrtava nije bilo.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Lokomotiva te sedam vagona su odvezeni, a sad je sva snaga usmjerena na podizanje pet prevrnutih vagona, od kojih je za sada jedan podignut.

Nesreća kod Mostara: Pet vagona iskočilo iz šina i prevrnulo se

Nesreća kod Mostara: Pet vagona iskočilo iz šina i prevrnulo se

"Visina nastale štete znat će se nakon sveobuhvatne analize. Trenutni prioritet je normalizacija željezničkog saobraćja do kojeg će doći čim se steknu uslovi, u toku današnjeg dana ili najkasnije do ponoći", naglasili su oni.

Sav saobraćaj između Mostara i Čapljine je obustavljen. Putnički saobraćaj je organiziran na način da vozovi iz pravca Sarajeva saobraćaju do Konjica gdje putnike čekaju autobusi koji ih prevoze do Čapljine i obrnuto.

Podsjećamo, iz kompozicije voza koji se kretao iz smjera Čapljine na željezničku stanicu Mostar, iskočilo je pet teretnih vagona natovarenih šećerom, čiji se teret rasuo unaokolo, te je oštećena i zaštitna ograda autopraonice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije