... / Pogledajte kako je proteklo rušenje nelegalno sagrađenog objekta na Gorici

22. 10. 2019. u 10:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sarajevskom naselju Gorica u toku je rušenje nelegalno sagrađenog objekta investitora F. R. koji nije pribavio potrebne dozvole, te je u skladu s time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, rušenje ovih objekata prati veliki broj mještana ovog naselja, a sve protiče bez tenzija.

Počelo rušenje nelegalnog objekta u sarajevskom naselju Gorica

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju Općina Centar putem inspektorata vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području. Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Općine centar. Kako saznajemo, tokom kontrole u naselju Gorica utvrđeno je da je u toku izgradnja objekta investitora F. R.

"Uprkos, upozorenjima investitor se oglušio i nastavio izgradnju objekta u neposrednoj blizini parka u Ulici Dajanli Ibrahim-bega koji je uređen u organizaciji Općine Centar", rekli su nam iz Općine Centar.

Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali upućuju apel svim investitorima da prije bilo kakvog početka radova pribave potrebne saglasnosti, te da se u toku izgradnje pridržavaju izdatih dozvola.

Na terenu su trenutno i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo.

Pogledajte kako je proteklo rušenje nelegalno sagrađenog objekta: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA