Pogledajte impresivne prizore iz sarajevske Pionirske doline

Radiosarajevo.ba
Pogledajte impresivne prizore iz sarajevske Pionirske doline
Foto: KJKP Park / Pionirska dolina Sarajevo

Zima u sarajevskoj Pionirskoj dolini ima svoje čari koje su danas zabilježene impresivnim fotografijama. Preduzeće Park, u čijem je vlasništvu Pionirska dolina, je na svom Facebook profilu objavilo ove fotografije.

"Da su Pionirska dolina i zoo vrt mjesto najljepšeg pejzaža u svako doba godine potvrđuju i fotografije koje su danas, na samom koncu godine, zadnji dan jeseni, bez snijeg, ovjekovječile taj momenat. Dok snažan vjetar puše sarajevskom kotlinom, zelena dolina s trenutno najmanje tih nijansi, puna raznolikog životinjskog svijeta smještenog na devet hektara pokriva se modrim oblacima, za čije kapi i pahulje je već spremna", istakli su iz Parka na Facebooku.

Podsjetili su da dva mjeseca Pionirska dolina radi po zimskom režimu kako:

"Njeni stanovnici iz raznih dijelova svijeta ne bi osjetili oštru sarajevsku klimu, oni kojima trebaju ljetne temperature su u svojim nastambama, uživaju u toplim domovima, obilnim i vrućim obrocima, odmorni i što je najvažnije zdravi."

Pionirska dolina Sarajevo - undefined

Foto: KJKP Park: Pionirska dolina Sarajevo

Iz Parka su poručili da se o životinjama brine tim ljudi - kuhari, hranioci, veterinari i zimska služba.

Naglasili su da je Pionirska dolina za posjetitelje otvorena od osam sati do 16:30 sati.

Posjetitelji imaju priliku vidjeti lavove, tigricu, lemure s Madagaskara, pitone, merkate, vukove, lame, lije, jelene, srne, bizone, berberske ovce, mage, škotska goveda, jariće, rakune i paunove.

Pionirska dolina Sarajevo - undefined

Foto: KJKP Park: Pionirska dolina Sarajevo

Istakli su mrkog medvjeda za kojeg su naveli da ne spava zimski san.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije