Pogledajte 50 lokacija u Starom Gradu i Centru na kojima se nalaze Pokestopovi

Radiosarajevo.ba
Pogledajte 50 lokacija u Starom Gradu i Centru na kojima se nalaze Pokestopovi
Euforija zvana Pokemon GO zahvatila je čitav svijet, pa tako i prijestolnicu Bosne i Hercegovine. U Sarajevu već sada veliki broj ljudi igra ovu Nintendovu igricu.

Cilj igrice je skupiti što više pokemona i tako razvijati svog igrača. Pokemoni se nalaze po cijelom gradu, baš kao i takozvani "pokestopovi", na kojima možete svog igrača opskrbiti lopticama u koje hvata Pokemone, a ako vam se posreći i ponekim jajetom koje će se iz inkubatora pretvoriti u pokemona.

Da bi se to i dogodilo potrebno je da pješačite. Tako postoje jaja koja se izlegnu nakon dva kilometra, pet i deset kilometara. Što je veća kilometraža, to je i sam pokemon koji će se izleći iz jajeta atraktivniji i rjeđi.

Pokestop možete pronaći na svakom koraku, a to su u većini slučajeva monumentalne, historijske, vjerske i poznate građevine u svakom gradu na svijetu. Tako je ova igrica, osim što je dobra za kondiciju, dobra i za upoznavanje svog grada, ali i svakog drugog u kojem se zadesite i "uhvatite" malo vremena za igricu Pokemon GO.

U fotogaleriji pogledajte samo neke od pokestopova u općinama Stari Grad i Centar. Sretno hvatanje pokemona i dobro se zabavite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije