Podrška poljoprivrednicima u KS: Mini sušare, pakirnice, staklenici...

Radiosarajevo.ba
Podrška poljoprivrednicima u KS: Mini sušare, pakirnice, staklenici...
Foto: Vlada KS / Poticaj poljoprivrednicima u Kantonu Sarajevo

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore sa 29 poljoprivrednih proizvođača sa područja Kantona koji su ispunili uvjete tri javna poziva, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u saopštenju, između ostalog, radi se o projektima mini sušara, pakirnica, proizvodnje novih vrsta gljiva (shiitake), staklenika, vodenica za proizvodnju brašna, proizvodnji pogača u pčelarstvu, vakumiranja mliječnih proizvoda, rashladnih komora za jagodičasto voće.

Ukupan iznos novčanih poticaja je 202.000 maraka.

Poticaj poljoprivrednicima u Kantonu Sarajevo - undefined

Foto: Vlada KS: Poticaj poljoprivrednicima u Kantonu Sarajevo

U razgovoru sa poljoprivrednicima, ministar Bašić je rekao da je intencija Ministarstva doprinos razvoju savremenih trendova u poljoprivredi i podrška projektima koji idu u tom smjeru.

"Ministarstvo privrede daje šansu inovacijama u poljoprivredi, edukaciji proizvođača, promociji poljoprivrednih proizvoda, a današnje pozitivne reakcije poljoprivrednika pokazatelj su da smo na pravom putu", naglasio je ministar Bašić - saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije