Novo Sarajevo / Počinje nova faza izgradnje biciklističke staze

07. 06. 2018. u 11:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nova faza izgradnje biciklističke staze na području općine Novo Sarajevo, na dijelovima Vilsonovog šetališta, te skori završetak radova uz Bulevar Zmaja od Bosne.

"Želimo informisati javnost da ovim neće biti okončan projekat. Naime, trenutno se radi na pribavljanja građevinske dozvole za izgradnju biciklističke staze i na preostalom dijelu do spoja sa općinom Novi Grad, čime će se oformiti funkcionalna, cca 5km duga cjelina biciklističke saobraćajne infrastrukture", potvrđeno je iz Gradske uprave.

U toku su i drugi infrastrukturni projekti na području općine Novo Sarajevo, poput rekonstrukcije vodovodne mreže na dijelovima uz transverzale, izgradnja taktilnih površina za slijepa i slabovidna lica, kao i da je izgradnja biciklističke staze u Vilsonovom šetalištu uslovljena izgradnjom I transverzale, neki dijelovi biciklističke staze uskoro neće moći biti završeni i u potpunosti stavljeni u upotrebu, a na način kako je to dato projektnim rješenjem.

"Do finalizacije projekta koji će u budućnosti dovesti do smanjenja saobraćajnog zagušenja i poboljšanja kvalitete života u našem gradu, trudit ćemo se da smanjimo neugodnosti našim građanima, te se još jednom zahvaljujemo na razumijevanju i podršci", navodi se u saopćenju. 

NEMA KOMENTARA