Počinje besplatna škola stonog tenisa za djecu u Domu Bjelave

Radiosarajevo.ba
Počinje besplatna škola stonog tenisa za djecu u Domu Bjelave
Foto: Pixabay / Stoni tenis

U Sarajevu počinje besplatna stonoteniska škola za djecu osnovnoškolskog uzrasta u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Stonoteniski klub SPIN 2012 počinje s implementacijom projektnih aktivnosti Stol za sve – stonoteniska škola Doma Bjelave koje će se održavati u prostorijama KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja od 1. jula 2020. godine i trajat će šest mjeseci.

Besplatna škola stonog tenisa realizira se u sklopu projekta Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE) koji finansira Vlada Kraljevine Norveške, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Prema riječima koordinatorice projekta Amele Hadžiahmetović-Mujezinović, projektom se želi povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja za djecu jer razvoj djece temeljen na toleranciji, razumijevanju, prihvatanju i međusobnom poštivanju se najlakše postiže kroz sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije