Počeo da saobraća voz do Pazarića: Forto i načelnici među prvim putnicima

2
Radiosarajevo.ba
Počeo da saobraća voz do Pazarića: Forto i načelnici među prvim putnicima
Foto: Vlada KS / Počeo saobraćati voz od Željezničke do Pazarića

Počeo saobraćati voz od Željezničke stanice do Pazarića. Među prvim putnicima premijer Edin Forto, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici Nermin MuzurSemir Efendić i Hamdo Ejubović, te generalni direktor JP Željeznice Federacije BiH Enis Džafić.

"Uključivanje željeznica u saobraćaj od velikog je značaja za kvalitet života i očuvanje životne sredine. Omogućavanje građanima ove linije je prvi korak, a nadam se da ćemo u budućnosti unaprijediti ovu vrstu saobraćaja", kazao je premijer Forto.

"Vožnja od Pazarića i Hadžića trajat će dosta kraće, a stanovnici ovih općina neće više morati mijenjati vrste javnog prevoza. Sada imaju voz. U vozu će važiti GRAS-ovi i Centrotransovi đački, studentski i penzionerski kuponi. Ovo je pokazatelj da kada razni nivoi vlasti rade zajedno i kada se interes građana stavi na prvo mjesto, lako se riješavaju stvari", rekao je ministar Šteta.

Iz Željeznica FBiH iskazali su zadovoljstvo realizacijom saradnje sa Vladom KS.

"Nama je ovaj projekat veoma značajan jer je neki nivo vlasti prepoznao značaj željezničkog saobraćaja. Ovo je prva vlada koja je u skladu sa Zakonom o željezničkoj infrastrukturi i sufinansiranju putničkog kombinovamog saobraćaja odlučila na jedan ovakav potez. Projekat je veoma značajan i za Željeznice, ali i za građane", rekao je Džafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije