Počeli radovi na nekoliko saobraćajnica u Sarajevu: Pogledajte fotografije

6
Radiosarajevo.ba
Počeli radovi na nekoliko saobraćajnica u Sarajevu: Pogledajte fotografije
Foto: Facebook / Semir Efendić podijelio detalje projekata i fotografije

Općina Novi Grad u toku 2020. godine izradila je projekt rehabilitacije ulice Bulevar Mimara Sinana i ulice Braće Mulić na Dobrinji, te je u januaru 2023, izvršena i novelacija projekta za teški saobraćaj.

U toku 2022. godine općina je također putem javne nabavke odabrala projektanta koji je izvršio projektovanje rekonstrukcije ulica Majdanska i Sulejmana ef. Musića.

U septembru 2022. godine potpisan je sporazum sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo i Direkcijom za ceste o sufinansiranju i provođenju zajedničke javne nabavke za radove na ovim važnim primarnim saobraćajnicama u općini Novi Grad. Procedura javne nabavke okončana je krajem prošle godine, a radovi su nedavno započeli, potvrdio je jučer, 14. marta, načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

"Napominjem da ovo nisu lokalne saobraćajnice i obaveza njihovog održavanja i rekonstrukcije nije na općini nego na Kantonu koji za te namjene ima i značajne namjenske prihode od taksi za gorivo i ostalih taksi planiranih za održavanje i izgradnju cesta.

Ipak, znajući kako stvari u našoj zemlji funkcionišu, i kako administracija na svim nivoima usporeno ili nikako funkcioniše, kao općina smo na sebe preuzeli izradu projekata te iste ustupili kantonalnoj Direkciji za ceste. Osim toga za ova dva projekta sufinansiranje iz općinskog budžeta iznosit će oko 1 milion KM. Sve navedeno činimo kako bi naša općina dobila kvalitetnu i modernu saobraćajnu infrastrukturu", otkrio je Semir Efendić.

Općina Novi Grad u toku 2020. godine izradila je projekat rehabilitacije ulice Bulevar Mimara Sinana i ulice Braće Mulić...

Posted by Semir Efendić on Wednesday, March 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije