Počela primjena elektronskih recepata u apotekama JU 'Apoteke Sarajevo'

Radiosarajevo.ba
Počela primjena elektronskih recepata u apotekama JU 'Apoteke Sarajevo'

Jučer je počela primjena elektronskih recepata u apotekama koje posluju u sastavu Javna ustanova Apoteke Sarajevo, navodi se u saopćenju Ministarstva za zdravstvo Kantona Sarajevo. 

Ova usluga omogućena je u okviru pilot-projekta pod nazivom Elektronski recept koji se implementira u zdravstvenom sistemu Kantonu Sarajevo kao dio strateškog online informacionog sistema. 

„Uključivanjem JU Apoteke Sarajevo u projekt Elektronski recept, Ministarstvo za zdravstvo KS-a na čelu s ministricom Emirom Tanović-Mikulec je otklonilo višemjesečni problem nefunkcioniranja elektronskih recepata u poslovnim jedinicama ove javne ustanove. 

Elektronski recepti su na taj način postali dostupni građanima jednako kao i u drugim privatnim apotekama i privatnim zdravstvenim ustanovama. Iz Ministarstva za zdravstvo KS-a također ističu da je ova aktivnost uspješno realizirana zahvaljujući posredovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije