Pionirska dolina: Mališani i roditelji uživali u zabavi "U susret proljeću"

Fena
Pionirska dolina: Mališani i roditelji uživali u zabavi "U susret proljeću"
U sarajevskom zoološkom vrtu popularnoj "Pionirskoj dolini" održava se velika zabava nazvana "U susret proljeću" kojom građani žele dobrodošlicu proljeću.

Već od jutarnjih sati brojni posjetioci bili su na ulazu u taj rekreativno-zabavni centar uz pregršt zanimljivih sadržaja i bogat zabavni program.

"Cjelodnevna proljetna zabava namijenjena djeci i mladima da kroz druženje sa vršnjacima, roditeljima i ostalim posjetiocima uživaju u prelijepo uređenom ambijentu Pionirske doline uz raznovrstan i cjelodnevni zabavni program uvelike traje. Mladi manekeni agencije Free Models, plesna škola Astorija, animatori u likovima Shreka, Ledene kraljice, Šilje, Miki Mausa i Mini Mausa, Ninja priuštili su im brojne zanimljivosti, iznenađenja, poklone, igre, druženje, slikanje", navode iz KJKP Park d.o.o.Sarajevo.

Djeci su ipak, nakon zimskog perioda, najinteresantnije životinje u zoološkom vrtu a (osim lavovima, škotskom govedu, zebrama, servalu, majmunima, lamama) posebnu pažnju posvećuju bebama životinja rođenim u Pionirskoj dolini prije nekoliko dana.

Rekviziti za dječiju igru i zabavu ponovo su danas (nakon zimske pauze) pušteni u rad, kao i ljetna bašta, a životinje će tokom cijelog dana biti u otvorenim dijelovima svojih nastambi. Igrališta će biti svakodnevno na raspolaganju mališanima, staze za šetače, a radno vrijeme tokom dana dosta duže u odnosu na zimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije