"Pionirska dolina" i zoo vrt spremni za početak nove poslovne sezone

Fena
"Pionirska dolina" i zoo vrt spremni za početak nove poslovne sezone
Rekreaciono-zabavni centar "Pionirska dolina" i zoo vrt spremni su za početak nove poslovne sezone, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Naglasila je da je realizirana akcija uređivanja i čišćenja zelenih površina i priprema hortikulturnih sadržaja za nadolazeće proljetne dane.

"Pomoću menahizacije izvršeno je orezivanje krošnji stabala, te orezivanje i oblikovanje ukrasnog grmlja. Radnici zaduženi za poslove održavanja prikupili su i odvezli opalo lišće s travnjaka i orezane grane. Ujedno je izvršeno i pranje svih staza za šetnju", kazala je Hamza.

Prema njenim riječima, radnici preduzeća "Park" su radili i na čišćenju i uređenju javnih zelenih površina na području šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima ovo preduzeće ima nadležnost održavanja, a cilj je sve zelene površine urediti i očititi, te pripremiti za ljepše i sunčanije dane.

"U Starom Gradu očišćeno je i uređeno zelenilo i zelene površine, te prikupljeno i očišćeno smeće ostavljeno, umjesto u parkovske korpe, na zelenim površinama tokom sniježnih padavina. Sve pješačke staze su također očišćene. Prikupljanji otpad i smeće su pomoću mehanizacije odvezeni na deponiju. Radnici su čistili i zelene površine od otpada, koji je umjesto u korpama za smeće završio na travnjaku, na području naselja Hrasno, a zelene površine u Vilsonovom šetalištu očišćene su od opalog lišća", kazala je, između ostalog, Hamza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije