Peđa Kojović kandidat za mandatara nove Vlade KS-a?

Radiosarajevo.ba
Peđa Kojović kandidat za mandatara nove Vlade KS-a?

Na vijest da je Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo kandidat za mandatara nove Vlade KS-a, šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije, Elmedin Konaković, rekao je da se radi o "visoko moralnoj ličnosti" o kojoj se "može samo pohvalno izraziti", piše Fena.

Naime, kako je prenio Dnevni avaz, Regionalni odbor Naše stranke održat će danas sastanak na kojem će razmatrati mogućnost da predloži ime mandatara, a da Kojović ima najveće šanse. Kojović nije Avazu mogao potvrditi ovu informaciju, ali je kazao da bi možda i preuzeo tu poziciju, u slučaju da bude predložen.

"Kojovića poznajem kroz skupštinski rad i mogu reći da, osim možda nekih ideoloških razlika koje su među nama evidentne, ništa loše o njemu ne mogu reći. On je neko ko pokazuje visoki karakter i moral u onome što radi", kazao je u izjavi za Fenu Konaković, navodeći da je za ovu informaciju saznao iz medija.

Ono što Kojoviću i njegovoj stranci zamjera jeste da su "često bili kritički raspoloženi, a nisu sami predlagali rješenja".

Naglašava da je za upravljanje bilo kakvim procesom potrebno poštenje i moral bilo kojeg kandidata, te da su u ovom trenutku najbitniji kvaliteti, a "on je jedna visoko moralna ličnost za koju se može samo pohvalno izraziti".

"Eventualni nedostatak iskustva na tim pozicijama i dugogodišnji rad mislim da svako ko je ozbiljan, pošten i moralan, može kompenzirati dobrim odnosom prema tom poslu", rekao je Konaković.

Ponovio je da je kao osoba, kao čovjek, Kojović vrlo kvalitetan, ali da će se o tome odrediti ukoliko dođe do takvog prijedloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije