Peace Fair na Vilsonovom šetalištu: Radost mladima koji otkrivaju tajnu riječi mir i sloboda

Radiosarajevo.ba
Peace Fair na Vilsonovom šetalištu: Radost mladima koji otkrivaju tajnu riječi mir i sloboda

U okviru Peace Eventa Sarajevo 2014., danas se održava Peace Fair na Vilsonovom šetalištu. 

Peace Fair predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu ideja o miru i stvaranju novih veza između organizacija i ljudi koji rade za mir u civilnom društvu. 

Uz pomoć Peace Faira pojedinci i organizacije uključene u izgradnju mira dobili su priliku predstaviti se široj publici, doći u kontakt sa svim zainteresiranim – dok sa druge strane građani, također, imaju priliku otkriti mnogo više o miru i nenasilnim angažmanima, navodi se u saopćenju  Peace Eventa Sarajevo 2014. 

Jedan od štandova Peace Faira predstavlja Inernacionalni univerzitet u Sarajevu. 

Nerkez Opačin je najavio ljetnu školu kojja će biti realizirana od 18. do 27. juna, 2014. godine, pod nazivom Cross Continental Interethnic Relations For Peace. 

"Riječ je o interetničkim dijalozima za pomirenje i promociju mira.Gosti će biti iz cijelog svijeta, gostovat će profesori iz Australije i Turske. Ljetna škola je interdisciplinarnog karaktera i obuhvata mirovna istraživanja, sigurnosne studije, međunarodno pravo, sociologiju, analize sukoba i njihovo rješavanje. Učesnici ljetne škole bit će iz Kanade, Mađarske, Turske, BiH, Indonezije, Ugadne i cijelog svijeta i regije" rekao je.

Na jednom od štandova bio je i predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić. 

"Peace Fair koji je kreirala generacija mladih mirovnjaka zajedno sa Deom Kisić i Zairom Zafarana pokazala je zapravo da su to događaji koji raduju mlade ljude koji tek otkrivaju tajnu riječi mir i sloboda" rekao je Spahić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije