Općina Novi Grad reagirala na navode SDP-a: Lokom nas nije konsultovao

Radiosarajevo.ba
Općina Novi Grad reagirala na navode SDP-a: Lokom nas nije konsultovao

Općina Novi Grad reagirala je saopćenjem za javnost povodom press konferencije SDP-a na kojoj su iznenese optužbe na račun načelnika općine Semira Efendića i SDA stranke, a tiču se preduzeća Lokom. 

Saopćenje Općine Novi Grad prenosimo u cjelosti:

"Kantonalni odbor SDP-a održao je danas press konferenciju na kojoj su iznijeli zamjerke na predloženu izmjenu Statuta javnog preduzeća “Lokom” kojom bi se brisao dosadašnji dio da se izmjene i dopune ovog Statuta vrše uz isključivu saglasnost Općinskog vijeća.

Tim povodom želimo informisati javnost o sljedećem:

Općinski načelnik i službe Općine Novi Grad Sarajevo nisu ni na koji način konsultovani od strane Nadzornog odbora preduzeća “Lokom” o predloženoj izmjeni Statuta.

Usaglašene su druge izmjene koje se odnose na djelatnost, čime se omogućava preduzeću “Lokom” vršenje određenih poslova, kao što je sanacija oštećenja na cestama ili upravljanje objektima poput Domom oslobodilaca na Žuči čija izgradnja se završava.

Ovo preduzeće je javno i vrlo je važno da Općinsko vijeće ima uvid u ono što oni rade, tako da ni načelnik Općine, a ni Općinske službe neće podržati prijedlog izmjene Statuta u ovom dijelu na sutrašnjoj sjednici Općinskog vijeća", navodi se u saopćenju Press službe Općine Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije