Općina Centar se ponovo oglasila o rekonstrukciji stadiona Koševo

Radiosarajevo.ba
Općina Centar se ponovo oglasila o rekonstrukciji stadiona Koševo
Foto: Općina Centar / Stadion Koševo

Sarajevska Općina Centar očekuje da će joj viši nivoi vlasti pomoći u rekonstrukciji stadiona Koševo, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Istaknuto je da su građani uputili veći broj upita o mogućem osiguravanju finansijskih sredstava za stvaranje uslova za odigravanje fudbalskih utakmica u skladu sa kriterijima FIFA-e i UEFA-e. Upiti su uslijedili nakon javne rasprave o izmjenama i dopunama o Regulacionom planu Zetra - zona sporta i rekreacije.

Planira se gradnja benzinske pumpe kod stadiona Koševo: Reakcije podijeljene

Iz Općine Centar su podsjetili da je u nacrtu budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno pola miliona maraka za rekonstrukciju stadiona, te da će načelnik Nedžad Ajnadžić predložiti povećanje ovog iznosa na milion maraka.

Tvrde da su se građani, kako je navedeno, raspitivali o mogućnosti drugih nivoa vlasti da finansiraju modernizaciju stadiona dodavši:

"U tom smislu načelnik Ajnadžić je uputio prijedlog Vladi Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvu kulture i sporta i gradonačelniku Sarajeva, kako bi se u budžetima Kantona i Grada Sarajeva obezbijedila značajna sredstva čime bi se već u januaru 2020. godine pokrenuo postupak javnih nabavki za radove na potpunoj rekonstrukciji terena, sistema zagrijavanja, ugradnji brojčanika na ulazima, uređenju svlačionica, prostora za novinare".

Skaka u posjeti FK Željezničar: Grad daje 500.000 KM za južnu tribinu Grbavice

Prema riječima Ajnadžića, od 1995. godine jedino je kantonalno Ministarstvo kulture i sporta prošle godine izdvojilo pola miliona maraka kao podršku Općini u modernizaciji stadiona, te očekuje da će i u narednoj budžetskoj godini Ministarstvo sufinansirati navedene projekte.

Načelnik ove sarajevske općine je uvjeren da će gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao predlagač budžeta Grada, osigurati da se u ovom budžetu iznađu sredstva za finansiranje projekata na stadionu. Naglašeno je da podržava odluku Grada da izdvoji 500.000 maraka za nastavak gradnje stadiona Željezničara.

Općina Centar Sarajevo očekuje da i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine učestvuje u finansiranju projekata koji se odnose na stadion, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije