Općina Centar Sarajevo o stanju vode iz lokalnih vodovoda

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar Sarajevo o stanju vode iz lokalnih vodovoda
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nakon utvrđivanja da voda sa lokalnih vodovoda općine Centar nije za piće, izdao je niz korektivno-preventivnih mjera.

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je odmah pristupila realizaciji mjera kako bi voda u rubnim naseljima Centar što prije bila upotrebljiva za piće.

Paralelno sa ovim, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, putem sekretara mjesnih zajednica je obavijestila sve stanovnike da voda nije za piće i u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“ pripremila cisterne sa pitkom vodom u slučaju potrebe.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

U petak 12. novembra 2021. godine ponovo je urađena analiza na mikrobiološke i fizičko-hemijske parametre sa pet lokalnih izvorišta u Centru: Radava, Nahorevo stijene, Muharemovići, Kokorevac i Mrkovići i utvrđeno je da je voda sa ovih izvorišta usaglašena sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije