Općina Centar prikuplja knjige za biblioteku u Varešu

Radiosarajevo.ba
Općina Centar prikuplja knjige za biblioteku u Varešu

Komisija za mjesne zajednice Općine Centar zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2016. godini nastavlja aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke. Nakon Maglaja, Olova, Goražda, te biblioteke novootvorenog Centra za zdravo starenje u općini Centar, ovaj put knjige se prikupljaju za biblioteku u Varešu.

Prema riječima Samira Fazlića, predsjednika Komisije, cilj ove aktivnosti je da uz svesrdnu pomoć Službe za lokalnu samoupravu i savjeta mjesnih zajednica prikupe što više knjiga/lektira za osnovne i srednje škole, te stručne literature.

"Ovaj put ćemo se obratiti i nekim ranijim donatorima prvenstveno Gradskoj biblioteci, bibliotekama Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta da iz svojih zbirki doniraju jedan broj knjiga", istaknuo je Fazlić.

Akcija traje do 29. februara 2016. godine, a građani knjige mogu dostaviti u najbližu mjesnu zajednicu. U slučaju da to nisu u stanju učiniti, mogu se telefonski obratiti u mjesnu zajednicu, gdje će biti organiziran dolazak na adresu.

Sakupljene knjige bit će uručene u prvoj sedmici mjeseca marta 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije