Općina Centar isplatila novčanu pomoć porodiljama

Radiosarajevo.ba
Općina Centar isplatila novčanu pomoć porodiljama

U budžetu općine Centar Sarajevo za 2014. godinu za projekt jednokratnih novčanih pomoći porodiljama u stanju socijalne potrebe, kojeg realizuje općinska Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, planiran je iznos od 40.000 KM, javlja Fena.

Tokom protekle sedmice su na blagajni općinske Službe za privredu i finansije, koja je privremeno smještena u Centru za podršku biznisu (Muhameda Kantardžića 3), isplaćene jednokratne pomoći u iznosu od po 500 KM za četiri porodilje sa trećim odnosno četvrtim djetetom, te po 300 KM za devet porodilja koje imaju jedno dijete.

Projekat pomoći nezaposlenim porodiljama je općina Centar pokrenula prošle godine, u okviru kojeg je 91 porodilja sa Centra primila ovu jednokratnu novčanu pomoć.

Inače, pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM imaju porodilje koje nisu u radnom odnosu i koje ostvaruju pravo na dječiji dodatak, a porodilje koje rode treće i četvrto dijete imaju pravo na pomoć u iznosu od 500 KM ukoliko ukupni prihodi njihovog domaćinstva ne prelaze 850 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije