Općina Centar: 50.000 KM za poboljšanje uslova rada u vrtićima

07. 01. 2016. u 23:41:42 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Iz općinskog budžeta za 2015. godinu izdvojena su sredstva u iznosu od 50.000 KM za Javnu ustanovu Djeca Sarajeva.

JU Djeca Sarajeva je ustanova čija je djelatnost predškolski odgoj i obrazovanje djece uzrasta od šest mjeseci do polaska u školu. Opći cilj predškolskog odgoja i obrazovanja je osigurati optimalne i jednake uslove da svako dijete od rođenja do polaska u školu, razvija i ostvaruje svoje pune potencijale i kompetencije kroz različite vidove kvalitetnog i profesionalno autonomnog institucionalnog i vaninstitucionalnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

Shodno navedenom, vrtiću Višnjik dodijeljena su sredstva u iznosu od 25.000 KM za zamjenu dotrajale stolarije. Za uređenje dvorišta vrtića Skenderija izdvojeno je 5.000 KM. Vrtiću Leptirić dodijeljeno je 15.000 KM za instaliranje mobilijara i neophodnih rekvizita. Također, za vrtić Lane izdvojeno je 5.000 KM za uređenje dvorišta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA