Opasna prečica na Ciglanama: Pogledajte kako Sarajlije svakodnevno rizikuju život

F. Z.
Opasna prečica na Ciglanama: Pogledajte kako Sarajlije svakodnevno rizikuju život
Foto: Radiosarajevo.ba / Opasni podzid na Ciglanama

U ulici Husrefa Redžića u sarajevskom naselju Ciglane jučer je 48-godišnja žena pala sa četiri metra visokog podzida koji građani Sarajeva koriste kao kraticu koja im uštedi desetak minuta vremena i više od 500 metara hoda.

Dan kasnije obišli smo pomenuto nasilje i uvjerili se i sami koliko je prometna prečica koju su napravili građani Sarajeva. Za nešto manje od pola sata kraticom je prošlo 20-ak građana koji su tako rizikovali svoj život i to ne samo jednom.

Prvi put građani život rizikuju kada koriste samu prečicu, a drugi put na ulazu, odnosno izlazu iz tunela na Ciglanama koji definitvno nije uređen za ovu vrstu "akrobacije".

Alarmantno je što prečicu koriste svi građani Sarajeva, bez obzira na starosnu dob ili spol. Žene, djeca, muškarci, penzioneri... I sasvim je sigurno da će prečicu nastaviti da koriste i u narednom periodu, posebno ako imamo u vidu užurbani životni ritam u koji smo svi uvučeni.

Iz Hitne pomoći jučer su za Radiosarajevo.ba rekli kako ovo nije prvi slučaj pada sa podzida na Ciglanama. 

"Jutros nešto iza deset sati dobili smo poziv da je jedna gospođa pala sa otprilike četiri metra visine u naselju Ciglane, nedaleko od mosta koji ulazi u tunel Ciglane. Došli smo na mjesto događaja, gospođa je bila svjesna, nije imala vidljive povrede i kravarenja.

Žalila se na bolove u različitim dijelovima tijela, ali po nama i onome što smo mogli vidjeti na mjestu događaja, nije riječ o teškim tjelesnim povredama.

Kolege ističu kako nije prvi put da se na ovoj lokaciji dešavaju slične nesreće i apelujemo na građane da ne koriste stazu koja vodi u tunel. Pad je sa četiri metra i samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija", rekla je jučer za Radiosarajevo.ba primarijus doktor - Jasmina Hanjalić, specijalista urgentne medicine.

Sada je na nadležnim da odluče šta će uraditi s pomenutom prečicom. Da li će napraviti uređenu i sigurnu stazu sa ogradom i odgovarajućim izlazom na prometnicu koja vodi u tunel, ili će potpuno onemogućiti kretanje kraticom ostaje da se vidi.

Kontaktirali smo nadležne službe i postavili im ova pitanja, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor, o kojem ćemo javnost svakako naknadno informisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije