Oko igrališta na Čobaniji postavljena nova zaštitna ograda

Radiosarajevo.ba
Oko igrališta na Čobaniji postavljena nova zaštitna ograda
/ Foto: Općina Centar
Roditelji koji dovode svoju djecu da se igraju u dječjem parku na Čobaniji ne moraju više strahovati od prometnih ulica koje okružuju ovo igralište.

U okviru projekta uređenja dječjih igrališta Ciciban na području Centra, kojeg realizira Kantonalno komunalno preduzeće Park u saradnji s Općinom Centar, oko pomenutog igrališta koje se nalazi na raskrsnici ulica Skenderija, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića postavljena je zaštitna ograda čime su mališani koji se igraju u ovom parku dodatno zaštićeni od istrčavanja na ulicu tokom igre.

Sada na ovom igralištu s očuvanim mobilijarom koji se sastoji od dvije njihalice, kule penjalice, tobogana, klackalice također su postavljene parkovske klupe i kante za otpatke čime je dodatno osvježen i uljepšan prostor.

Sigurnost najmlađih je također povećana postavljanjem gumene zaštitne podloge.

Navedeni radovi su realizirani u okviru projekta uređenja osam dječjih igrališta Ciciban na području Centra, za šta je Općina izdvojila iznos od 157.675 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije