Oglasio se vlasnik kombija pronađenog ispred škole: Sve je šala?!

Patria
Oglasio se vlasnik kombija pronađenog ispred škole: Sve je šala?!
Šala dvojice mladih radnika, zaposlenika kompanije Hadžo stil izazvala je paniku sarajevskih roditelja.

Oni su u parkiranom bijelom kombiju u ulici Bakarevića u blizini jednog od objekata OŠ Edhem Mulabdić, na sjedištu ostavili masku. Radnici su bili u sasvim drugom objektu i obavljali svoje redovne aktivnosti, piše Patria.

Uspaničeni roditelji zbog činjenice da su u posljednjih nekoliko sedmica pokušane četiri otmice djece za koje se vezuje bijeli VW kombi odmah su fotografirali „sumnjivo“ vozilo te alarmirali medije i policiju.

Vlasnik firme Hadžo stil kazao je za Patriju da su se njegovi radnici interno šalili i da se izvinjava zbog panike koju su izazvali ali da nemaju nikakve veze s pokušajima otmice.

"Riječ je o ozbiljnoj kompaniji i sankcionirat ćemo radnike koji su izazvali ovaj nesporazum. Svi radnici su već godinama zaposleni kod mene. Ni sam ne znam zašto je ta maska ostavljena u vozilu",  kazao je potreseni vlasnik kompanije. 

Potraga za bijelim kombijem koji već danima kruži oko škola i uznemirava djecu se nastavlja, a većina škola izdala je posebna upozorenja o ponašanju učenika, ali i roditelja te je preporučeno da ne izlaze napolje tokom velikih odmora, da se kreću u većim grupama i da roditelji dolaze po djecu i dovode ih u školu.

MUP KS-a vrlo brzo će izdati zvanično saopćenje u vezi s ovim slučajem, a kako javlja Patria, radnici ove firme su ispitani te je utvrđeno da nemaju nikakve veze s posljednjim dešavanjima koji su uznemirili sarajevsku javnost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije