Oglasio se Elmedin Konaković o začepljenoj rupi u koritu Miljacke

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Elmedin Konaković o začepljenoj rupi u koritu Miljacke
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo - Srđan Mandić prije dvije sedmice začepio je rupu na zidu korita Miljacke nakon intervencije građana.

Naknadno je utvrđeno da ta rupa ima svoju svrhu i da nije slučajno na tom mjestu.

Naime, rupa je namijenjena za ispust vode u slučaju bujica i povećanog vodostaja. Grešku ministra Mandića na svom Facebook profilu komentirao je i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo - Elmedin Konaković. Dotakao se i nekih prethodnih kritika na račun Vlade Kantona Sarajevo.

"Začepili rupu koja sluzi kao odvod u slučaju poplava! Pustili žene ranije kući za 8. mart! Pustili djecu ranije kući 31. 12! Ja srcem želim da živim u društvu čija Vlada pravi ovakve greške i nadam se da ce sličnih u budućnosti biti jos puno. Nakon milijardi pokradenih javnih para, stranačkih privatizacija, namještenih tendera, besplatnih komunalnih usluga za stranačke tajkune, zaposlenih supruga, braće, šuraka, rodbine, stranačkih aktivista, dočekali smo da javnost reaguje na greškom zazidanu rupu za odvod vode u slučaju poplava. Ministra koji je reagovao, zamislite, na dojavu sugrađanke. Sramota baš.

Realno, ja bih isto uradio da su mene tagovali, stvarno nisam znao da je za odvod vode u slučaju poplave. Srđan Mandić radiš odličan posao, svaka ti čast", poručio je Konaković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije