Odbrana BiH-Igman 2019.: Sjećanje na sve koji su živote ugradili u temelje državnosti

N. K.
Odbrana BiH-Igman 2019.: Sjećanje na sve koji su živote ugradili u temelje državnosti
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / OO "Odbrana BiH - Igman 2019.

Tradicionalna, 19. po redu manifestacija "Odbrana BiH-Igman" održat će se naredna dva dana, u organizaciji Ministarstava za boračka pitanja Federacije BiH i Kantona Sarajevo, kao i Fonda memorijala KS.

Potpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije i ministar za boračka Kantona Sarajevo pitanja Ismir Jusko istakao je da je programom ovogodišnje manifestacije planiran niz aktivnosti i događaja kojima se sjećamo i odajemo počast šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a RBiH.

"Naša je poruka da čuvamo cjelovitu, slobodnu demokratsku državu BiH. Pozivamo sve veterane, porodice šehida, ratne vojne invalide i patriote da nam se pridruže", istakao je ministar Jusko.

OO

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Ismir Jusko

Jusko se zahvalio ovom prilikom brojnim institucijama i ustanovama koje su omogućile njeno održavanje.

Prema najavama organizatora, obilježavanje manifestacije počet će sutra (četvrtak) u 10 sati u Memorijalnom centru Kovači, gdje će se održati čas historije. Poslije je planirano polaganje cvijeća na spomen-obilježja palim borcima, kao i civilima Sarajeva na Markalama, Vječnoj Vatri, mostu Suade i Olge te spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Najavljen je i vjerski program za poginule, mevlud i zikr te služenje parastosa i mise zadušnice.

U okviru programskih sadržaja, drugog dana manifestacije, planirani su i defilei ratnih zastava pod nazivom Mladi na putu života kao i ratnih veterana Armije i MUP-a, te sportske igre.

Za sve stanovnike Kantona Sarajevo koji žele prisustvovati manifestaciji na Velikom polju tog dana organizatori su obezbijedili prijevoz autobusima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije