Od 5. maja Centrotrans uvodi novu autobusku liniju

Radiosarajevo.ba
Od 5. maja Centrotrans uvodi novu autobusku liniju

Od 5. maja ove godine kompanija Centrotrans Eurolines počinje s redovnim održavanjem minibuske linije Nedžarići - Briješće. 

Naime, nakon što je u novembru prošle godine, puštena u rad minibuska linija Briješće - Otoka, javno poduzeće GRAS, nakon tromjesečnog probnog perioda, zbog stanja u kojem se nalazi, nije izrazilo interes za zadržavanjem te minibuske linije. Zbog toga je Općina Novi Grad zajedno s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo krenula u rješavanje ovog pitanja. 

„Kompanija Centrotrans Eurolines je izrazila interes da preuzme liniju, s tim da je promijenjena ruta u dijelu koji se odnosi na dolaznu stanicu, tako da će minibus saobraćati na relaciji Briješće - Nedžarići. 

"Posebno je važno to da smo iz firme Centrotrans Eurolines dobili uvjerenja da će ovaj put, za razliku od prethodnog, kada je GRAS imao probni period, prevoz biti redovan i odvijat će se prema utvrđenom redu vožnje“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić. 

Dodao je da je Centrotrans opremljen minibusima koji su nedavno kupljeni i pripremljeni za ovu namjenu, tako da će građanima biti omogućen kvalitetniji gradski prijevoz. 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je 28. aprila donijelo Rješenje i izvršilo registraciju reda vožnje sa sedam polazaka i osam povrataka. Cijena karte u jednom pravcu iznosi 1,20 KM. Linija će saobraćati svakim danom osim nedjelje i praznika. 

U probnom periodu nadležni organi općine Novi Grad, Kantona Sarajevo i Centrotrans Eurolinesa će pratiti rad linije i nakon perioda od tri mjeseca donijeti konačnu odluku o njenom statusu. 

Iz kompanije Centrotrans Eurolines ističu da je ova kompanija, nakon brojnih pohvala putnika na kvalitet i način održavanja gradskih linija, te rezultata anketiranja o zadovoljstvu korisnika usluga, spremna udovoljiti opravdanim zahtjevima građana općine Novi Grad i Sarajeva i na taj način nastaviti s poboljšanjem obima i kvaliteta mreže linija u Kantonu Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije