Od 1. decembra škola poduzetništva za nezaposlene

Fena
Od 1. decembra škola poduzetništva za nezaposlene
Pod pokroviteljstvom Općine Centar Udruženje „Idea“ i ove godine organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će biti održana od 1. do 14. decembra.

Projekt je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa.

Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni trodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, te praktičnu aplikaciju znanja u formi kreiranja poslovnog plana.

Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu bit će realizovana od 1. do 4. decembra, za drugu od 5. do 7. decembra, za treću od 8. do 11, a za četvrtu od 12. do 14. decembra. Predavanja će biti održana u terminu od 10 do 15 sati.

Saradnici Udruženja „Idea“ će raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika tokom šest mjeseci nakon završetka edukacije, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije