Obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica)

Radiosarajevo.ba
Obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica)

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Vozi se po suhom ili vlažnom kolovozu,  dok u kotlinama i uz riječne tokove magla mjestimično smanjuje vidljivost. 

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. 

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Semizovac-Olovo,  Kladanj-Olovo, Simin Han-Kalesija i Karuše-Tešanj. 

Nema dužih zadržavanja pri prelasku granice na većini graničnih prelaza. Do kraja maja, zbog neophodnih radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Karuše-Tešanj,  zbog sanacionih radova na mostu u Jelahu, saobraća  se naizmjenično, jednom  trakom.

Simin Han-Kalesija - zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-16

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m. 

M-17 

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Semizovac- u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća jednom trakom.

Semizovac-Srednje-zbog izvođenja radova na sanaciji dva mosta i saobraćajnici između njih saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-408

Dubovsko-Kulen Vakuf, u toku su sanacioni radovi, zbog čega se od 08.00 do 17.00 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

R-445 

Semizovac-Ilijaš (skretanje za Nebočaj), u toku su sanacioni radovi, zbog čega se od 07.00 do 23.00 sati saobraća usporeno.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom  Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).  

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta  je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Hasana Kikića, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića i Hamdije Kapidžića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije