Obustave saobraćaja zbog koncerta Bečke filharmonije u Vijećnici

Radiosarajevo.ba
Obustave saobraćaja zbog koncerta Bečke filharmonije u Vijećnici

Radi održavanja koncerta Bečke filharmonije u Vijećnici, u sklopu obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata, u petak i subotu, 27. i 28. juna od 16 do 21.30 sati doći će do privremene potpune obustave saobraćaja.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulici Obala Kulina bana od raskrsnice sa ul. Ćumurija do raskrsnice sa ul. Bentbaša,  ul. Telali od raskrsnice sa ul. Bentbaša do raskrsnice sa ul. Brodac i Kračule, ul. Obala Pariške komune od raskrsnice sa ul. Isevića sokak do raskrsnice sa ul. Alifakovac i Veliki Alifakovac, ul. Avdage Šahinagića od raskrsnice sa ul. Franjevačka do raskrsnice sa ul. Obala Isa-bega Ishakovića; saobraćajnica preko Novog mosta od raskrsnice sa ul. Obala Pariške komune do raskrsnice ul. Obala Kulina bana.

U periodu od 24 sata 23.06.2014. (ponedjeljak) do 20 sati 29.06.2014. (nedjelja), saobraćaj će biti obustavljen u ul. Brodac od raskrsnice sa ul. Telali do raskrsnice sa ul. Obala Kulina bana. Alternativni pravci kretanja za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja su ul. Obala Kulina bana - Ćumurija - Zelene beretke - Branilaca Sarajeva - Kulovića - Maršala Tita; ul. Obala Kulina bana - Most Ćumurija - saobraćajnica preko parka At mejdan - Hamdije Kreševljakovića - Bistrik - Put mladih muslimana i dalje; ul. Kračule - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Ćemaluša - Zelene beretke - Branilaca Sarajeva - Šenoina - Obala Kulina bana; - putni pravac M-5 - Nevjestina - Jekovac - Vratnik mejdan - Širokac - Kovači - Safvet-bega Bašagića - Sagrdžije - Mula Mustafe Bašeskije i dalje; - putni pravac M-5 - Put mladih muslimana - Bistrik - Hamdije Kreševljakovića.

U petak i subotu, 27. i 28.06.2014. godine od 16 do 21.30 sati, tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Skenderija.

U periodu od 23 sata 25.06.2014. (srijeda) do 10 sati 29.06.2014. (nedjelja), taxi stajalište "Latinska ćuprija" iz ul. Isa-bega Ishakovića bit će dislociran na lokalitet taxi stajališta "Zelene beretke", "Drvenija" i "Skenderija".

U istom periodu bit će dislocirano minibusno stajalište "Latinska ćuprija" sa Austrijskog trga na trolejbusku okretnicu "Trg Austrije".

Za potrebe održavanja manifestacije, u petak i subotu, 27. i 28. juna obje godine u vremenu od 16 do 21.30 sati, neće se moći koristiti ulični parking Obala Kulina bana i Vijećnica – saopćeno je iz Gradske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije