Obustava saobraćaja zbog ceremonije otvorenja Vijećnice

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja zbog ceremonije otvorenja Vijećnice

U petak, 9. 5. 2014. godine u vremenu od 17:00 do 22:00 sata, doći će do privremene potpune obustave saobraćaja zbog održavanja ceremonije otvorenja sarajevske Vijećnice, a u sklopu obilježavanja Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom. 

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama: Obala Kulina bana od raskrsnice s ul. Ćumurija do raskrsnice s ul. Bentbaša, ul. Telali od raskrsnice s ul. Bentbaša do raskrsnice saul. Brodac i Kračule, ul. Brodac od raskrsnice s ul. Telali do raskrsnice s ul. Obala Kulina bana, ul. Obala Isa-bega Ishakovića od raskrsnice s ul. Isevića Sokak do raskrsnice s ul. Alifakovac 

Veliki Alifakovac, ul. Avdage Šahinagića od raskrsnice s ul. Franjevačka do raskrsnice s ul. Obala Isa-bega Ishakovića i preko Novog mosta od raskrsnice s ul. Isa-bega Ishakovića do raskrsnice ul. Obala Kulina bana. 

Alternativni pravci kretanja za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja su: 

- ul. Obala Kulina bana - Ćumurija - Zelene beretke - Branilaca Sarajeva - Kulovića - Maršala Tita; 

- ul. Obala Kulina bana - Most Ćumurija - saobraćajnica preko parka At mejdan - Hamdije Kreševljakovića - Bistrik - Put mladih muslimana - i dalje; 

- ul. Kraćule - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Ćemaluša - Zelene beretke - Branilaca Sarajeva - Šenoina - Obala Kulina bana; 

- Putni pravac M-5 - Nevjestina - Jekovac - Vratnik mejdan - Širokac - Kovači - Safvet-bega Bašagića - Sagrdžije - Mula Mustafe Bašeskije i dalje; 

- Putni pravac M-5 - Put mladih muslimana - Bistrik - Hamdije Kreševljakovića. 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce obavljat će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Doći će i do izmjene režima saobraćaja svih vidova javnog gradskog prijevoza koje će zbog sigurnog i funkcionalnog odvijanja regulirati nadležne službe KJKP „GRAS“, a u terminu od 17:00 do 22:00 sata, tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Skenderija. U istom terminu će se i taxi stajalište „Vijećnica“ dislocirati na lokalitet taxi stajališta „Latinska ćuprija“ i „Zelene beretke“. 

Ovom prilikom, sugeriramo svim građanima koji žele prisustvovati otvorenju Vijećnice da to učine pješice kako bi izbjegli nepotrebnu saobraćajnu gužvu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije