Obustava saobraćaja 5. aprila radi organizovanja Biciklijade

Radiosarajevo.ba
Obustava saobraćaja 5. aprila radi organizovanja Biciklijade

Studentskom parlamentu Univerziteta u Sarajevu odobrena je privremena potpuna obustava saobraćaja u ulicama: Vrbanja, Vilsonovo šetalište, Ložionička, Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita (do Trga djece Sarajeva), radi organizovanja biciklijade povodom obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva i godišnjice stradanja prve žrtve agresije, studentice Univerziteta u Sarajevu Suade Dilberović. 

Privremenu obustavu saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo 5. aprila od 11 do 13 sati. 

Privremena obustava saobraćaja sastoji se od potpune obustave saobraćaja (osim vozila iz člana 125. i 126 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH) uz regulaciju policije. 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, etapno u zavisnosti od brzine kretanja učesnika, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije