Obustava: GRAS odlučuje o uspostavi saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Obustava: GRAS odlučuje o uspostavi saobraćaja

Predsjedništvo Sindikata Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS za manje od sat vremena donijet će odluku o uspostavi saobraćaja u Kantonu Sarajevo, koji je danas obustavljen nakon što je ubijen vozač tramvaja A.D.

FOTO: Protest radnika GRAS-a, vozila povučena iz saobraćaja

Ovo je za Fenu potvrdio uposlenik GRAS-a Samir Popara uoči večerašnjeg zasjedanja Predsjedništva Sindikata GRAS-a, koje je počelo nakon sastanka predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i GRAS-a.

Na sastanku je, većina uposlenika, kazao je, zahtijevala da se riješi problem zaštite vozača i drugog radnog osoblja, predlažući da se revizor tretira kao policajac.

Nermin Pećanac ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Fenu je izjavio da je jedan od zaključaka sastanka da se Vlada KS-a pobrine oko zbrinjavanja porodice poginulog vozača.

Uposlenik GRAS-a A.D. ubijen je danas u mjestu Zovik, opština Hadžići, dok se vraćao kući s posla.

U međuvremenu, osumnjičeni za ovo brutalno ubistvo je, podsjetio je Pećanac uhapšen, a policija je pronašla i određeni dokazni materijal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije