Oblačno vrijeme sa slabom kišom u većem dijelu BiH

Radiosarajevo.ba
Oblačno vrijeme sa slabom kišom u većem dijelu BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnom područjima kiša pada u nizinama, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica – 7, Ivan Sedlo i Kupres – 1, Livno i Sokolac 0, Bihać i Sarajevo 1, Bugojno, Drvar, Sanski Most i Srebrenica 3, Banja Luka, Goražde, Stolac, Tuzla i Zenica 4, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Mostar i Trebinje 5, Neum i Zvornik 6 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 6 hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima sa slabim snijegom. Padavine se ne očekuju u sjevernim područjima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima sa susnježicom ili snijegom. Poslijepodne može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije