Obilježena 26. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića

Radiosarajevo.ba
Obilježena 26. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića

Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Smiljana Viteškić i Vibor Handžić položili su danas cvijeće na mjesto masakra u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji, te odali počast ubijenim sugrađanima zajedno sa njihovim porodicama i ostalim delegacijama.

Na tom je mjestu, prije 26 godina, granata ispaljena s položaja vojske Republike Srpske usmrtila 13 i ranila 14 Sarajlija dok su stajali u redu za vodu.

Dobrinja_sjecanje_masakr_promo01.jpg - undefinedFoto: Vlada KS-a 
Ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Dopredsjedavajući Handžić poručio je ovom prilikom kako je veoma važno podsjećati na hiljadodnevnu opsadu Sarajeva i brojne patnje kojima su u tom periodu svakodnevno bili izloženi građani Sarajeva, gladni, žedni, promrzli i izloženi granatiranjima.

Dobrinja_sjecanje_masakr_promo02.jpg - undefinedFoto: Vlada KS-a 
“Više od 12.000 naših sugrađana, od kojih 1.601 dijete, ubijeno je tokom opsade i to moramo stalno ponavljati”, istakao je dopredsjedavajući Handžić uz poruku kako pravda mora biti zadovoljena i počinioci strašnih zločina adekvatno kažnjeni.

Obilježavanju tužne godišnjice stradanja naših sugrađana prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva i Općine Novi Grad, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS i MZ Dobrinja ”B”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije