Obilježena 24. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića

Radiosarajevo.ba
Obilježena 24. godišnjica masakra u ulici Hakije Turajlića
Uz okupljene predstavnike porodica poginulih, polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje danas je obilježena 24. godišnjica od masakra koji se desio u ulici Hakije Turajlića do broja 39 na Dobrinji.

I delegacija Kantona Sarajevo odala je počast svim našim sugrađanima, koji su tog dana ubijeni dok su u redu čekali da naspu vodu s pumpe.

Uslijed eksplozivnog rasprskavajućeg dejstva granate koja je ispaljena sa agresorskih položaja tog tragičnog dana ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković, dok je još 14 naših sugrađana ranjeno.

S mjesta stradanja Sarajlija poručeno je kako oni nisu poginuli, nego su ubijeni, ali je obaveza sviju nas da zbog budućih generacija nikada ne smijemo zaboraviti ove zločine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije