Obavještenje za vozače: U četvrtak i petak izmjene u saobraćaju u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Obavještenje za vozače: U četvrtak i petak izmjene u saobraćaju u Sarajevu
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Saobraćajni kolaps u Sarajevu

U četvrtak i petak, 4. i 5. jula, doći će do izmjena u saobraćaju zbog održavanja festivala Baščaršijske noći.

Građani se obavještavaju da će obustave saobraćaja i parkiranja biti od četvrtka, 4. jula 2024. godine od 10:00 sati do 4:00 sata u petak, 5. jula na saobraćajnici Zelenih beretki od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina Bana do spoja sa ulicom Ćumurija.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta u ulici Zelenih beretki na kojem nastupa Nermin Puškar sa bendom (predgrupa će biti bend Tetak 13.).

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS.

EURO 2024 | Francuska nakon drame i penala stigla do polufinala Europskog prvenstva

EURO 2024 | Francuska nakon drame i penala stigla do polufinala Europskog prvenstva

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije