Nove demonstracije radnika poduzeća ZOI '84

Radiosarajevo.ba
Nove demonstracije radnika poduzeća ZOI '84

Radnici Kantonalnog javnog poduzeća (KJP) ZOI '84 okupili su se i jutros ispred zgrade direkcije ovog preduzeća da bi mirnim protestima izrazili nezadovoljstvo zbog situacije u kojoj se nalaze. 

"Razlog za štrajk upozorenja jest nepoštivanje obaveza poslodavca po osnovu isplate neisplaćenih plaća radnicima s pripadajućim doprinosima za PIO i zdravstveno osiguranje. To je jedan od najvećih razloga zbog čega se ovo dešava",  kazao je za Fenu predsjednik Sindikata ZOI '84, Alija Hodžić

"Mogu da shvatim da je jedino rješenje, kao što je i rečeno, dugoročni kredit koji se očekuje, odnosno podrška Skupštine Kantona Sarajevo i poslanika da glasaju za to, da bi banka nama mogla dati dugoročni kredit od osam miliona KM", naglasio je Hodžić. 

Kazao je da bi "automatizmom dobivanja te saglasnosti i dobivanja kredita od banke, bila isplata svih plaća, odnosno doprinosa, svim uposlenicima". 

"Volio bih da poslanici u Skupštini KS-a imaju razumijevanja i da se stave u poziciju ovih uposlenika koji nisu dobili plaće i nadam se da će glasati za to", izjavio je Hodžić. 

Uposlenici ZOI '84 nisu primili sedam plaća, a od 2012. godine im nije uplaćeno zdravstveno i penziono osiguranje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije