Nova prilika za mlade poduzetnike: BIZOO Startup Safari

Radiosarajevo.ba
Nova prilika za mlade poduzetnike: BIZOO Startup Safari

Drugi poziv za učešće u BIZOO Startup Safariju je otvoren danas, 24. marta, a trajat će do 2. maja 2014.

BIZOO Startup Safari je specifično edukativno putovanje koje se dešava po drugi put. Zamišljen je kao stručna ekskurzija u četiri grada Bosne i Hercegovine koji će se održati u periodu od 19. do 24. maja 2014. godine. Tokom šestodnevnog putovanja, dvanaest poduzetnika ili onih koji imaju potencijal da to postanu, će razmijeniti iskustva iz poslovanja s deset uspješnih kompanija iz Bosne i Hercegovine. Tema drugog BIZOO Startup Safarija je - dizajn. Osnovna ideja ovog putovanja je da mladi poduzetnici, startupi i oni koji su zainteresirani za poduzetništvo upoznaju, razmijene iskustva i dobiju savjete od deset kompanija u državi, te da lično upoznaju direktore kompanija i dobiju savjete o tome kako pokrenuti i voditi vlastiti biznis na uspješan način iz sfere dizajna. Svim učesnicima je osiguran prijevoz, smještaj i hrana.

Više informacija o samom projektu i mogućnosti apliciranja te kako je izgledao prvi BIZOO Startup Safari se može pronaći na web stranici: www.safari.ba.

BIZOO Startup Safari projekat organizira Centar za zapošljavanje mladih – YES koji finansira Američka ambasada u Bosni i Hercegovini. Ovom jedinstvenom putovanju se mogu priključiti svi mladi i poduzetni ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine. Zainteresirani za učešće na BIZOO Startup Safariju moraju popuniti online aplikacijski obrazac na websiteu www.safari.ba. Dvanaest najinteresantnijih aplikacija i osoba s inovativnim poslovnim idejama će učestvovati u putovanju.

Događaj će početi s okupljanjem u Sarajevu 19. maja odakle će se krenuti u ostala tri grada iz programa: Mostar, Banja Luka i Brčko. Mladi ambiciozni budući poduzetnici iz cijele BiH će doputovati nazad na mjesto s kojeg su krenuli 24. maja u Sarajevu gdje će se rezimirati iskustva i znanja koja su stečena u toku putovanja na temu dizajna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije